Interpretācija | Saņemtie testa rezultāti ir labākais instruments, lai izvērtētu no kuriem pārtikas produktiem ir vērts uz laiku atteikties, no kādiem produktiem uzturā atsacīties pilnībā un kurus produktus var droši turpināt lietot ikdienā.
Produktu kategorijas:
Piens un Olas: Bifeļu piens, paniņas, kamieļu piens, kamambēra siers, graudainais biezpiens, govs piens, olas baltums, olas dzeltenums, ementāles siers, kazas piena siers, kazas piens, Gouda siers, mocarellas siers, parmezāna siers, paipalu olas, aitas piena siers, aitas piens.
Dārzeņi: Artišoki, rukola, avokado, bambusa dzinumi, brokoļi, Briseles kāposti, galviņkāposti, kaperi, burkāni, ziedkāposti, selerijas, selerijas kāti, bietes, cigoriņi, Ķīnas kāposti, ķiploki, gurķi, baklažāni, endīvija, fenheļi, zaļie kāposti, mārrutki, Kiwano (ragainās melones), kolrābji, salātu baldriņi, puravi, nātru lapas, olīvas, sīpoli, pastinaki, bok-čoji (Ķīnas kāposti), kartupeļi, sviesta ķirbji, Hokaido ķirbji, salātu cigoriņi, redīsi, sarkanie kāposti, Romanesco ziedkāposti, savojas kāposti, šalotes sīpoli, spināti, saldais kartupelis, tomāti, rāceņi, ūdenskreses, sparģeļi, baltie galviņkāposti, savvaļas ķiploki, cukini.
Augļi: Āboli, aprikozes, banāni, kazenes, mellenes, ķirši, dzērvenes, dateles, plūškoka ogas, vīģes, ērkšķogas, vīnogas, greipfrūti, kivi, citroni, laimi, liči, mango, melones, zīdkoka ogas, nektarīni, apelsīni, papaija, pasifloras augļi, persiki, bumbieri, fizāļi, ananāsi, plūmes, granātāboli, rozīnes, avenes, sarkanās jāņogas, zemenes, mandarīni, arbūzi.
Gaļa: Liellopu gaļa, meža cūkas gaļa, vistas gaļa, pīles gaļa, kazas gaļa, zirga gaļa, jēra gaļa, strausa gaļa, cūkgaļa, truša gaļa, brieža gaļa, tītara gaļa, teļa gaļa, stirnas gala.
Zivis un jūras veltes: Pērļgliemenes, Atlantijas mencas, Atlantijas siļkes, jūras asaris, karpas, kaviārs, sirdsgliemenes, mīdijas, krabis, zutis, anšovi, sardīnes, jūras zeltplekste, dorada, pikša, jūras līdaka, omārs, skumbrija, jūras velns, platspīļu upesvēzis, līdakas, ziemeļgarneles, astoņkāji, austeres, jūras naži, lasis, ķemmīšgliemenes, sēpija, garneļu maisījums, jūrasmēle, kalmārs, zobenzivs, dzeloņainā raja, forele, tuncis, paltuss, venēras gliemenes.
Garšvielas: Anīss, baziliks, lauru lapas, ķimenes, kardamons, kajēnas pipari, čili pipari (sarkanie), kanēlis, krustnagliņas, koriandrs, ķimenes, karijs, dilles, grieķu sierāboliņa, ingvers, kadiķu ogas, citronzāle, majorāns, piparmētra, sinepes, muskatrieksts, oregano, paprika, pētersīļi, pipari (melnie / baltie / zaļie / sarkanie / dzeltenie), rozmarīns, salvija, estragons, timiāns, kurkuma, vanilla.
Edamās sēnes: Baravikas, gailenes, enoki sēnes, ēringi sēnes, austeru sānauses, baltās sēnes.
Graudaugi un sēklas: Ēdamais amarants, mieži, griķi, kukurūzas, cietie (durum) kvieši, einkorn kvieši (viengraudu), emmera kvieši (lobīti kvieši), kaņepju sēklas, linsēklas, lupīnu sēklas, iesals (auzu), prosa, auzas, ciedrupriedes, poļu kvieši, magones, ķirbju sēklas, bolīvijas balandas sēklas (kvinoja), rapsis, rīsi, rudzi, sezama sēklas, speltas, saulespuķes, kvieši, glutēns, kviešu klijas, kviešu zelmenis.
Jaunie pārtikas produkti: Mandeļu piens, alveja, aronijas ogas, baobaba auglis, čia sēklas, hlorella (zaļās aļģes), pieneņu saknes, ginkgo, ķīniešu žeņšeņs, lielā diždadža saknes, guarana, mājas circenis, maka sakne, miltu tārpiņi, āzijas sisenis, nori jūraszāles, saflora eļļa, spirulīna, kasava, wakame (jūraszāles), jakona sakne.
Rieksti: Mandeles, Brazīlijas lielie "bertoleti" rieksti, Indijas rieksti, kokosrieksti, kokosriekstu piens, lazdu rieksti, kolas rieksti, makadāmijas rieksti, pekanrieksti, pistācijas, saldie kastaņi, tīģerrieksti, valrieksti.
Kafija un tēja: Kumelīte, kakao, kafija, hibiskusroze, jasmīni, eļļainā moringa, piparmētra, melnā tēja, zaļā tēja.
Pākšaugu dārzeņi: Aunazirņi, sparģeļi, lēcas, mung pupiņas, zemesrieksti, zirņi, soja, cukurzirņi, tamarinds, baltās pupiņas.
Citi: Agars, aspergili (Aspergillus niger), alus raugs, cepamais raugs, niedru cukurs, plūškoka ziedi, medus, apiņi, m-transglutomināze. |